Houtkennis

Ook wij weten niet alles, maar wat we weten delen we graag!

Kennis door ervaring

Wie denken wij wel niet dat we zijn?

Wij durven wel te zeggen dat we, binnen ons vakgebied, verstand hebben van hout. We lopen dan al ook een tijdje mee in de houtwereld. Sinds 1895 houdt de familie Fransen zich bezig met de handel in hout. Veel kennis is van generatie op generatie, van vader op zoon, overgedragen. Daarnaast zijn veel van onze huidige collega’s al lang in dienst en dus met recht houtexperts te noemen.

Handige informatie
voor jouw volgende project.

Minstens zo belangrijk als het juiste hout kiezen, is het op de juiste manier verwerken van dit hout.

Waarom is hout circulair?

Duurzaam bouwen en circulaire economie.

De eigenschappen van hout

Hoe lang gaat hout mee?

Kastanje hekwerk plaatsen

Zo plaats je het hekwerk strak en netjes.

Vergrijzing voorkomen

Zo houdt je je hout mooi op kleur.

Zelf een poort maken

Ontdek hoe wij het doen en doe het na.

De levensduur van hout

Hoe lang gaat hout mee?

Maak gebruik van onze kennis en kunde.

Onze houtexperts staan klaar met informatie en advies.

Kennis door ervaring

Wij zijn trots op het feit dat “de firma Fransen” al sinds 1895 bestaat. In die periode hebben we natuurlijk heel wat kennis en ervaring opgedaan. Kennis die altijd van generatie op generatie is overdragen. We zijn dan ook al 5 generaties een écht familiebedrijf.

Niet alleen de familie Fransen is al langdurig bij de houthandel betrokken. Diverse werknemers zijn al langdurig werkzaam binnen het bedrijf. Een jubileum van 10, 15 of zelfs 20 jaar is bij ons geen bijzonderheid. Ook bij onze collega’s zit dus veel houtkennis!

Onze kennis en ervaring delen wij graag met u. Veel van onze kennis vind je terug op deze website, waar we zo goed mogelijk uitleg geven over de eigenschappen van onze producten. Daarover zijn we namelijk altijd eerlijk. Iedere houtsoort heeft sterke en minder sterke punten. Het is aan ons om juist die houtsoort te vinden, waarvan de sterke punten het beste aansluiten op je project.

Naast het online delen van onze kennis, staan we ook graag persoonlijk voor je klaar. Bij vragen over onze producten kunt je altijd bellen of een e-mail sturen. We zullen er altijd op terug komen, normaal gesproken binnen één werkdag. Ook staat de voordeur van onze showroom altijd open voor u. In onze showroom (en showtuin) hebben we verschillende voorbeelden van onze producten staan, zodat je deze van dichtbij kunt bekijken.