Nieuws

Duurzame uitbreiding kantoor

In 2001 opende Antoon Fransen samen met zijn zoons Paul, Anton en Johnny het nieuwe kantoor van Houtverwerkingsindustrie Fransen. Ontworpen en gebouwd om extra ruimte te bieden aan het groeiende bedrijf. Nu, 22 jaar later, is het kantoor ingehaald door de werkelijkheid en toch weer te klein geworden. Tijd voor een nieuwe uitbreiding dus!

Uniek design als statement

Op het groeiende industrieterrein rondom Houtverwerkingsindustrie Fransen BV, verrezen de afgelopen jaren verschillende nieuwe bedrijfspanden. De een nog groter dan de ander. Om niet volledig over het hoofd gezien te worden, ontwierp architect Eugene van den Acker een kantoor met een uniek uiterlijk. Het schuine, hoge dak is dan ook een statement richting de omgeving.

Duurzame materialen

Het nieuwe kantoor is op en top duurzaam en milieuvriendelijk gebouwd. Op alle mogelijke manier is gebruik gemaakt van duurzame materialen:

  • De constructie is opgetrokken uit CLT: massief Vuren hout.
  • Houten kozijnen, zowel binnen als buiten.
  • Een vloer van echt Kastanje hout.
  • Een gevelbekleding van het milieuvriendelijk verduurzaamde Fiduna hout.

Naast duurzame materialen, wordt het pand ook voorzien van een groen sedumdak en zal het pand volledig elektrisch verwarmd en gekoeld worden (gebruik makend van zonne-energie van onze eigen zonnepanelen).

Het nieuwe kantoor wordt langzaam realiteit.

Eigen Fiduna gevelbekleding

Als trotse producent van de milieuvriendelijke gevelbekleding Fiduna, konden we het natuurlijk niet na laten om dit product op onze gevel te verwerken. Om zoveel mogelijk aansluiting te houden bij het bestaande pand, is gekozen voor een gevelbekleding van Fiduna Vuren. Een combinatie van horizontaal verwerkte bevelsiding en verticaal verwerkte open gevelbekleding, zorgt voor een strak en stijlvol geheel. De gevelbekleding is voorzien van een kleursysteem, om vergrijzing te voorkomen.