Kastanje hekwerk plaatsen

Een hekwerk dat niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens mooi uit ziet? Dat is het Kastanje hekwerk! Maar hoe plaats je zo’n hekwerk nou eigenlijk?

Kies de juiste palen

Een kastanje hekwerk blijft uiteraard niet vanzelf overeind staan. Het dient bevestigd te worden aan staanders, bij voorkeur houten palen. Een veel gekozen paal is de ronde Kastanje paal. Van hetzelfde hout als het Kastanje hekwerk, dus qua uiterlijk de perfecte match. Kastanje palen zijn ook nog eens erg duurzaam en blijven lang staan! Naast Kastanje palen hebben wij ook Robinia palen in ons assortiment, eveneens een zeer sterke en duurzame houtsoort.

Houdt bij de keuze van de palen rekening met het feit dat het Kastanje hekwerk enkele centimeters boven de grond dient te hangen. Zo is er geen direct grondcontact en gaat het hekwerk erg lang mee. Zorg dus dat je de palen hoog genoeg boven de grond plaatst.

De lengte van de paal is afhankelijk van de hoogte van het hekwerk. Bij lagere hekwerken gaat de paal ca. 50/60 cm. in de grond, bij hogere hekwerken kan dit wel 70/80 cm. zijn.

Haal het maximale uit je hekwerk

Kastanje hekwerk zit op rollen van 4,5 of 9,5 meter lengte. Het is echter mogelijk om méér lengte uit een rol te halen. De gevlochten ijzerdraad waarmee de houten latten aan elkaar bevestig zijn, kan namelijk nog wat opgerekt worden. Daarvoor is dan wel flink wat kracht nodig. Zorg dat het hekwerk eerst aan één zijde goed vast zit aan de staander. Zorg ook dat deze staander zelf goed vast zit (bijv. met een schoor), zodat deze niet omgetrokken kan worden. Vervolgens span je het hekwerk met kracht op, door gebruik te maken van een machine (bijv. een tractor) waar je het hekwerk aan bevestigd. Wees uiteraard wel voorzichtig met de hoeveelheid kracht die je zet, zodat je het hekwerk zelf niet beschadigt. Als dit allemaal lukt, kun je de rollen van 4,5 en 9,5 meter oprekken tot wel 5 en 10 meter!

Heb je zelf niet de mogelijkheden om het hekwerk op te spannen? Laat het ons gerust weten: wij brengen u graag in contact met een gespecialiseerd bedrijf.

Maak het compleet met een bijpassende poort

Een omheining met Kastanje hekwerk is een omheining met een natuurlijke, stijlvolle uitstraling. Om geen afbreuk te doen aan die uitstraling, kan de omheining compleet gemaakt worden met een bijpassende poort.

In onze werkplaats maken wij allerlei soorten en maten poorten, onder andere van Kastanje planken. Deze poorten kunnen we ook uitrusten met hetzelfde Kastanje hekwerk dat gebruikt is voor de omheining. Zo gaat de poort naadloos op in het geheel.