Nieuws

HV Fransen 125 jaar & Hofleverancier!

Op vrijdag 17 september 2021 was het dan eindelijk zo ver. Houtverwerkingsindustrie Fransen BV vierde haar 125-jarig bestaan! Eigenlijk was het in 2020 al zo ver, maar COVID-19 zorgde voor een jaar uitstel. In 2021 konden we echter, met inachtneming van alle COVID-19 richtlijnen, toch een mooi feest geven.

125 jaar Houthandel Fransen

De afgelopen 125 jaar heeft de familie Fransen, verdeeld over vier generaties, altijd hart en ziel in het familiebedrijf gestoken. Inmiddels staat zelfs de 5e generatie alweer klaar om het bedrijf in de toekomst over te nemen. Houtverwerkingsindustrie Fransen BV begon lang geleden, in 1895, als de nevenactiviteit van bakker Hein Fransen. Hij stookte zijn ovens met zelf geoogst hout en besloot na een tijdje dit hout ook te gaan verkopen. Waarschijnlijk had Hein niet kunnen bevroeden dat dit zou leiden tot de bloeiende, internationaal opererende houthandel die het bedrijf vandaag de dag is. We zullen u in dit nieuwsbericht de volledige 125 jaar aan geschiedenis besparen, maar de geïnteresseerden kunnen meer lezen op onze historie-pagina.

Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier

Naast de noeste arbeid van de familie Fransen was het bedrijf natuurlijk ook nooit gekomen waar het nu staat zonder de tomeloze inzet van haar werknemers. Het zijn ook die werknemers die zorgden voor een prachtige kers op de taart tijdens de feestdag. Op initiatief van de personeelsvereniging werd namelijk een aanvraag ingediend voor het toekennen van het Hofleverancierschap!

Caption

Feestelijke onthulling

Uiteindelijk doorliep Houtverwerkingsindustrie Fransen BV de benodigde procedures succesvol. Daardoor mocht burgemeester van Deurne Greet Buter officieel het predicaat Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier uitreiken! Een predicaat dat staat voor ruim 125 jaar hard werken,een vlekkeloze staat van dienst, oog voor het milieu en de eigen omgeving. In heel Nederland hebben slechts een kleine 400 bedrijven dit predicaat ontvangen. Een titel om enorm trots op te zijn!

Jubileumboek over HV Fransen

Naast dit prachtige predicaat mochten wij ook ons eigen jubileumboek presenteren. Een prachtig werk waarin 125 jaar geschiedenis van ons bedrijf in woord en beeld is vastgelegd. Dankzij de tomeloze inzet van auteur Gerard Jansink, die ieder regionaal archief ondersteboven keerde, kwamen talloze mooie verhalen en beelden naar voren. Aangevuld met interviews en herinneringen van diverse collega’s, oud collega’s en andere betrokkenen leverde dit een prachtig geheel op. Bovendien werd dit alles ook nog eens in een prachtig jasje gestoken dankzij het design en de opmaak van Studio Target.