Een omheining plaatsen

Een koe of schaap blijft niet in de wei staan, omdat je dit netjes aan hem of haar vraagt. Er is toch echt iets meer nodig om te voorkomen dat dieren weglopen. Een omheining of hekwerk is de oplossing.

Kies de juiste palen

De basis van iedere omheining, hekwerk of afrastering bestaat natuurlijk uit houten palen. Deze staanders, ook wel weipalen genoemd, zorgen ervoor dat het gaas of hekwerk wat aan de palen bevestigd wordt ook echt overeind blijft staan. Er zijn echter veel soorten palen die gebruikt kunnen worden.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende houtsoorten. Wil je dat de omheining zo lang mogelijk blijft staan? Kies dan voor een Kastanje of Robinia paal. Betreft het een tijdelijke omheining, slechts voor een paar jaar? Dan voldoet een naaldhouten paal ook uitstekend.

Uiteraard helpen wij graag met de keuze van de juiste houtsoort.

Hoe maak je de omheining dicht?

Nadat je de juiste houten palen hebt uitgekozen, kom je bij het volgende belangrijke onderdeel. Het juiste gaas of hekwerk, om de omheining dicht te maken.

Op het gebied van gaas zijn er ook weer verschillende mogelijkheden. Van licht kippengaas tot extra zwaar gaas voor groot vee, zoals paarden of koeien. Voor iedere wei of tuin is er een geschikte soort gaas.

Zoek je iets met een meer natuurlijke uitstraling? Dan is Kastanje hekwerk een prachtige oplossing. Dit hekwerk bestaat uit rustieke Kastanje latjes, aan elkaar verbonden met ijzerdraad. Het Kastanje hekwerk is verkrijgbaar in verschillende maten en geeft de omheining een échte natuurlijke uitstraling.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Als alle materialen uitgezocht zijn, komt het echte werk: het plaatsen van de omheining. Het plaatsen van de palen en het bevestigen van het gaas of hekwerk klinkt redelijk eenvoudig. Tot op zekere hoogte is het dat ook: graaf de gaten voor de palen, plaats de palen (op de hoeken eventueel een dikker exemplaar met schoren) en bevestig het gaas met krammen aan de palen.

Toch is het zetten van een omheining wel degelijk vakwerk, waar gespecialiseerde bedrijven hun ambacht van gemaakt hebben. Wil  je graag een super strakke, professioneel geplaatste omheining? Dat regelen wij graag voor je.