Products categories:Bruggen en wandelpaden

Knuppelpaden

Natuurlijk, robuust en duurzaam. Het knuppelpad is een levendig alternatief voor het strakkere plankenpad. Perfect voor in natuurgebieden en op wandelroutes.

Wat is een knuppelpad?

Een knuppelpad is een pad waarbij het loopdek niet uit planken bestaat, maar uit ronde paaltjes of (kleine) bielzen. Deze werkwijze geeft de knuppelpaden een uniek, natuurlijk uiterlijk. Hiermee sluiten deze paden perfect aan op de omringende natuur. Door ook de onderconstructie op zeer robuuste wijze vorm te geven, met zware materialen en duurzame houtsoorten, hebben onze knuppelpaden bovendien een lange levensduur.

Knuppelpaden

Duurzame materialen

Bij de aanleg van een knuppelpad gebruiken we enkel duurzame houtsoorten. De onderconstructie bestaat doorgaans uit een combinatie van Europees Eiken, Kastanje en Robinia terwijl het loopdek bestaat uit ronde Robinia of Kastanje paaltjes. Stuk voor stuk milieuvriendelijke geproduceerde, Europese houtsoorten.

Knuppelpaden

Helaas, dit productblad is nog niet klaar!

We zijn er echter druk mee bezig. Wil je toch alvast informatie ontvangen over onze plankenpaden? Neem dan gerust contact met ons op!

Knuppelpaden

Altijd op maat gemaakt

De vorm en uitvoering van een knuppelpad zijn altijd afhankelijk van de locatie van het knuppelpad. Ieder pad wordt door ons ingemeten in de beschikbare ruimte. Daarbij laten we bestaande natuur, zoals bomen, in ere en bouwen we ons knuppelpad gewoon tussen de bomen door. Zaken zoals hoogte, breedte en andere details worden in overleg met jou bepaald.

Dit zijn projecten waarbij we Naaldhoutenpalen hebben ingezet:

Kastanje knuppelpad

Ieder knuppelpad is maatwerk

Omdat ieder knuppelpad maatwerk is, verschilt de werkwijze ook van project tot project. Echter, in grote lijnen hanteren wij een vaste werkwijze die zichzelf al vele jaren bewezen heeft.

Één van de belangrijkste zaken is om een goed beeld van de beoogde locatie te krijgen. De eigenschappen van deze locatie zijn immers van invloed op het uiteindelijke ontwerp van het knuppelpad. Is er bijvoorbeeld sprake van hoogteverschil? Of betreft het een zeer nat natuurgebied? Staan er bepaalde bomen of struiken waar we omheen moeten werken, of is het een open gebied? Al deze zaken en nog meer, zijn van invloed op het ontwerp en de materiaalkeuze.

Als eenmaal duidelijk is hoe het plankenpad er uit moet komen te zien, gaat de productie van start. We bereiden de benodigde materialen zoveel mogelijk voor in onze werkplaats, door de “knuppels” bijv. al op lengte te zagen. Vervolgens brengen we alle materialen naar de locatie van het knuppelpad, waarvoor we onze eigen vrachtwagen in kunnen zetten.

Op locatie nemen we (indien gewenst) de volledige plaatsing voor onze rekening. Ook als er een externe specialist nodig is, bijvoorbeeld om de palen met een kraan de grond in te drukken, regelen wij dit voor u. Onze ervaren houtbewerkers plaatsen en monteren het knuppelpad geheel volgens jouw wensen en we gaan pas weg, wanneer het project naar tevredenheid is opgeleverd!