Products categories:Bruggen en wandelpaden

Plankenpaden

Duurzame materialen, robuuste constructies en kennis van zaken. Onze plankenpaden zijn gemaakt om langdurig mee te gaan en kunnen tegen een stootje.

Verrijk je wandelgebied met een plankenpad.

Onze plankenpaden vind je met terug in natuurgebieden. Ga je in één van deze gebieden wandelen? Dan is de kans aanwezig dat je over één van onze plankenpaden loopt. Met een plankenpad worden ook nattere delen van natuurgebieden bereikbaar voor wandelaars, zodat je optimaal van de natuur kunt genieten.

Plankenpaden

Gespecialiseerd in maatwerk

Omdat ieder natuurgebied uniek is, is ook ieder plankenpad uniek. Daarom zijn wij gespecialiseerd in maatwerk. We kijken daarbij allereerst naar de aanwezige natuur. Het plankenpad leggen we op zo’n manier aan, dat er zo min mogelijk natuur verwijderd hoeft te worden. We zagen dus geen bomen om, maar bouwen er gewoon omheen!

Plankenpaden

Helaas, dit productblad is nog niet klaar!

We zijn er echter druk mee bezig. Wil je toch alvast informatie ontvangen over onze plankenpaden? Neem dan gerust contact met ons op!

Plankenpaden

Duurzame materialen

Voor onze plankenpaden gebruiken wij enkel duurzame materialen. Denk daarbij aan Eiken, Robinia of Kastanje: stuk voor stuk sterke, duurzame Europese houtsoorten. Daarmee wordt het natuurgebied niet alleen verrijkt met dit plankenpad, maar is het plankenpad zelf ook nog eens opgebouwd uit  milieuvriendelijke materialen.

Dit zijn enkele van onze plankenpaden:

Eiken plankenpad Boxtel
Eiken plankenpad

Hoe wordt een plankenpad aangelegd?

Omdat ieder plankenpad maatwerk is, verschilt de werkwijze ook van project tot project. Echter, in grote lijnen hanteren wij een vaste werkwijze die zichzelf al vele jaren bewezen heeft.

Één van de belangrijkste zaken is om een goed beeld van de beoogde locatie te krijgen. De eigenschappen van deze locatie zijn immers van invloed op het uiteindelijke ontwerp van het plankenpad. Is er bijvoorbeeld sprake van hoogteverschil? Of betreft het een zeer nat natuurgebied? Staan er bepaalde bomen of struiken waar we omheen moeten werken, of is het een open gebied? Al deze zaken en nog meer, zijn van invloed op het ontwerp en de materiaalkeuze.

 

Als eenmaal duidelijk is hoe het plankenpad er uit moet komen te zien, gaat de productie van start. We bereiden de benodigde materialen zoveel mogelijk voor in onze werkplaats, door planken bijv. al op lengte te zagen. Vervolgens brengen we alle materialen naar de locatie van het plankenpad, waarvoor we onze eigen vrachtwagen in kunnen zetten.

Op locatie nemen we (indien gewenst) de volledige plaatsing voor onze rekening. Ook als er een externe specialist nodig is, bijvoorbeeld om de palen met een kraan de grond in te drukken, regelen wij dit voor u. Onze ervaren houtbewerkers plaatsen en monteren het plankenpad geheel volgens jouw wensen en we gaan pas weg, wanneer het project naar tevredenheid is opgeleverd!