Products categories:Poorten en hekwerken

Slagbomen

Met een slagboom van Houtverwerkingsindustrie Fransen kies je voor een product dat oerdegelijk en ook nog eens bijzonder duurzaam is. Met een slagboom voorzie je het terrein voor vele jaren van een stijlvolle afsluiting.

Duurzaamheid en kwaliteit

Onze slagbomen zijn een combinatie van duurzaamheid en kwaliteit. We gebruiken enkel duurzame, milieuvriendelijke materialen zoals Fiduna Vuren, Eiken of Robinia (FSC gecertificeerd). De kwaliteit komt van de extra zware materialen, het RVS bevestigingsmateriaal én van het feit dat iedere slagboom met de hand door onze vakmannen gemaakt wordt.

Slagbomen

Robuuste houten slagbomen

Het robuuste slagboommodel kan worden uitgevoerd in Europees Eiken of Fiduna Vuren. Eiken is erg zwaar en Fiduna Vuren een stuk lichter, maar beide varianten zijn zeer duurzaam en bestand tegen weer en wind. Deze slagbomen worden op maat naar uw wens gemaakt.

Slagbomen

Download hier het productblad

Alle informatie over ons assortiment slagbomen vind je hier.

Slagbomen

Slagbomen van rondhout

De rondhouten slagboom is ideaal voor terreinen die enkel voor voertuigen afgesloten dienen te worden. De lage ronde ligger, van Robinia of Kastanje, zorgt voor een eenvoudige afsluiting van paden voor auto’s, terwijl het pad voor voetgangers toegankelijk blijft.

Dit zijn projecten waarbij onze slagbomen gebruikt zijn:

Eiken slagboom

Alles over onze slagbomen

Het assortiment van Houtverwerkingsindustrie Fransen bevat verschillende soorten slagbomen. Allemaal duurzaam en van hoge kwaliteit, maar met verschillende uitstralingen en toepassingen.

De rondhouten slagboom is met name bedoeld voor terreinen of paden, die enkel voor voertuigen afgesloten moeten worden. De lage balk voorkomt dat auto’s of vrachtwagens verder kunnen, maar laat voetgangers wel gewoon toe. De ligger kan uitgevoerd worden in Kastanje of Robinia, met een maximale lengte van 5 meter. De staanders zijn doorgaans van Robinia rondhout.

Zoek je een slagboom die duidelijk maakt dat het terrein ook voor voetgangers en/of fietsers afgesloten is? Dan is de Robuuste slagboom het juiste model. Dit hogere model is eenvoudiger te openen en sluiten dan de rondhout slagboom. De gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat je het terrein naar eigen inzicht kunt openen of sluiten. De robuuste slagboom kan worden uitgevoerd in bezaagd Eiken, wat voor een zeer natuurlijke uitstraling zorgt. Een andere optie is Fiduna Vuren: dit thermisch gemodificeerde Vuren hout is net zo duurzaam als Eiken, maar een stuk lichter van gewicht en daarmee nog iets makkelijker te hanteren. De robuuste slagboom heeft een maximale breedte van ca. 4 meter, maar door twee slagbomen samen te voegen tot een dubbele slagboom kunnen overspanningen van wel 8 meter gecreëerd worden.

Naast het maken van de slagbomen kun je ook de plaatsing en montage met een gerust hart aan ons overlaten.