Products categories:Poorten en hekwerken

Rustieke poorten

Duurzaam, betaalbaar en met een prachtige mediterrane uitstraling. De rustieke poort is het lichtgewicht alternatief op onze robuuste poorten.

Vakwerk van Franse bodem

In tegenstelling tot onze robuuste poorten, worden de rustieke poorten rechtstreeks ingekocht uit Frankrijk. Daar worden ze gemaakt door een gespecialiseerd bedrijf. De combinatie van vakwerk en machinale productie zorgt voor een poort die betaalbaar is, maar toch van hoge kwaliteit.

Rustieke poorten

Duurzaam PEFC gecertificeerd hout

De rustieke poorten worden gemaakt van Kastanjehout uit Franse bossen. Het hout uit deze bossen is PEFC gecertificeerd. Daarmee heb je de zekerheid dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt.

Rustieke poorten

Download hier het productblad

Alle informatie over onze rustieke poorten vind je hier.

Rustieke poorten

Lichtgewicht en toch duurzaam

De rustieke Kastanje poortjes zijn samengesteld uit relatief lichte onderdelen. Dat maakt de poort erg makkelijk te hanteren. Tegelijkertijd zorgt de natuurlijke duurzaamheid van het Kastanjehout voor een lange levensduur.

Kastanje: een veelzijdig bouwmateriaal

Onze rustieke poorten worden gemaakt van Kastanjehout. Deze houtsoort, afkomstig van de tamme Kastanje boom (Castanea Sativa) komt overal in Europa voor. De grootste bossen staan echter in Frankrijk en Italië. Hier komt dan ook het meeste Kastanje hout vandaan.

Kastanje is een erg veelzijdige houtsoort. Er kunnen veel verschillende producten van gemaakt worden, voor tal van toepassingen. Rustieke poorten zijn er daar uiteraard één van. Zowel de palen voor het frame, als de latten die de bekleding vormen zijn van Kastanjehout.

Kastanje kan echter ook prima worden gezaagd en/of geschaafd. Met name het Kastanje hout uit Italiaanse bossen leent zich hier goed voor. Door het mediterrane klimaat, hebben de hier gegroeide bomen unieke eigenschappen waardoor ze meer geschikt zijn voor deze bewerkingen. De Kastanje planken gebruiken wij onder andere voor de productie van onze robuuste poorten. Daarnaast zijn Kastanje planken en balken uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een overkapping, vlonder of wandelpad, schutting, pergola of speeltoestellen.

Een ander bekend Kastanje product is de geschilde Kastanje paal. Deze ronde palen zijn er in veel soorten en maten en worden veel gebruikt als bijvoorbeeld weidepaal, decoratieve paal in de tuin of als pergola.

De dunste ronde Kastanje paaltjes worden vaak verwerkt tot Kastanje hekwerk. Door de palen te kloven, ontstaat een dun en rustiek ogend latje. Deze latjes worden met ijzerdraad aan elkaar verbonden tot het welbekende hekwerk.