Products categories:Hout

Spintvrij geschuurd Robinia

Duurzaam, oersterk en door het geschuurde oppervlak ook nog eens mooi om te zien. Spintvrij geschuurde Robinia palen hebben veel kwaliteiten en zijn daarom op allerlei manieren te gebruiken.

Wat is spintvrij geschuurd Robinia?

Net als de geschilde variant, is spintvrij geschuurd Robinia afkomstig van de Robinia boom (Robinia Pseudoacacia). De boom groeit sinds het begin van de 18e eeuw veelvuldig in Europa. De beste kwaliteit komt uit Oost-Europa. De Robinia boom groeit niet recht omhoog, waardoor spintvrij geschuurd Robinia rondhout ook altijd natuurlijk gevormd is.

Spintvrij geschuurd Robinia

Geschuurd of Spintvrij geschuurd?

Het schuren van een Robinia paal kan op twee manieren: “gewoon” schuren of spintvrij schuren. Bij gewoon schuren wordt het spinthout niet volledig verwijderd, bij spintvrij schuren uiteraard wel. Bij gewoon schuren blijft nog een laagje spinthout achter, waar ongedierte in kan komen. Wij leveren dan ook enkel het hoogwaardigere, spintvrij geschuurde Robinia rondhout.

Spintvrij Robinia rondhout

Download hier het productblad

Alle informatie over ons assortiment spintvrij geschuurd Robinia vind je hier.

Spintvrij geschuurd Robinia

Unieke natuurlijke vormen

Iedere spintvrij geschuurde Robinia paal is heeft een eigen, unieke vorm. Een Robinia boom groeit nu eenmaal nooit kaarsrecht. Het ronde Robinia hout wat van deze boom afkomstig is, is dat dus evenmin. Dat geeft iedere paal een natuurlijk uiterlijk en maakt dat je project ook altijd uniek is!

Dit zijn projecten waarbij we spintvrij geschuurd Robinia hebben ingezet:

Schoolplein Kindertuin Boxtel

Toonaangevend in de speeltoestellen-wereld

Als je tegenwoordig in een speeltuin komt, bij een openbaar speelveldje of bij het speelgedeelte van een vakantiepark is de kans groot dat je ze tegen komt: spintvrij geschuurde Robinia palen.

De branche van openbare speeltoestellen heeft door de tijd heen verschillende stromingen gevolgd. Lang was kunststof, al dan niet in combinatie met metaal, de norm. Ook werd er in het verleden veel gebruik gemaakt van geïmpregneerd naaldhout. Al deze materialen kunnen qua duurzaamheid (lees: milieuvriendelijkheid) echter niet tippen aan spintvrij geschuurd Robinia rondhout.

Houtverwerkingsindustrie Fransen introduceerde ruim 20 jaar geleden als één van de eersten (zo niet dé eerste) een nieuw product: geschild Robinia rondhout. Een mooi en kwalitatief hoogwaardig product, maar door het aanwezige spinthout niet geschikt voor (professionele) speeltoestellen.

Niet veel later volgden echter al de eerste spintvrij geschuurde Robinia palen. Ondanks dat dit dus een relatief nieuw product is, zijn spintvrij geschuurde Robinia palen inmiddels niet meer weg te denken uit de speeltoestellen sector. Dit komt door de unieke combinatie aan sterke eigenschappen van het Robinia hout.

Robinia is sterk en duurzaam, waardoor het geschikt is om speeltoestellen te maken met een lange levensduur. Robinia is bovendien goed voor het milieu, omdat het puur natuur is en doorgaans ook nog eens FSC gecertificeerd.

Houtverwerkingsindustrie Fransen produceert hoogwaardige particuliere speeltoestellen van spintvrij geschuurd Robinia rondhout. Zoek je een speeltoestel voor de openbare ruimte? Kijk dan eens op www.deuvie.nl.