Products categories:Poorten en hekwerken

Post en Rail

Op zoek naar een opvallend, natuurlijk hekwerk? Dan is het bijzondere Post en Rail systeem iets voor u! Dit systeem combineert robuuste staanders en liggers tot een uniek geheel. Sterk, duurzaam en stijlvol!

De kracht van Post en rail hekwerk

Het Post-en-rail systeem is een vorm van hekwerk met name in andere Europese landen (Frankrijk, Engeland, België) veel voor komt. Dit systeem bestaat uit stevige staanders en massieve liggers, die samen een bijzonder robuuste afscheiding vormen. De vorm van de afscheiding bepaal je zelf door het gebruik van hoekpalen en eindpalen. De duurzame houtsoorten Robinia en Kastanje zorgen voor een zeer lange levensduur.

Post en Rail hekwerk

Robinia of Kastanje?

Post & rail hekwerk is te verkrijgen in diverse varianten. Bij ons vind je dit hekwerk in een Robinia en een Kastanje variant. Deze houtsoorten zijn afkomstig uit Europese bossen en hebben bovendien een uitstekende levensduur, ook bij grondcontact.

Post en Rail hekwerk

Bepaal zelf de vorm van je omheining

De post-and-rail omheining deel je naar eigen inzicht in door het gebruik van hoekpalen en eindpalen. De hoekpalen zorgen voor een hoek van 90 graden in je omheining. Met gewone tussenstaanders kun je ook flauwe bochten creëren, over grotere afstanden.

Dit zijn projecten waarbij we Post en Rail hekwerk hebben geleverd:

Kastanje Post-en-Rail hekwerk

Waarom een post-en-rail systeem?

Het post & rail systeem is een bijzondere vorm van omheining. Het is namelijk niet de goedkoopste manier om een terrein of wei af te zetten. Het post en rail systeem kies je wanneer je gaat voor een combinatie van een hoge kwaliteit én een unieke uitstraling.

Het post & rail systeem is een echte eye-catcher met zijn natuurlijk gevormde staanders en liggers. De liggers zijn er in een relatief rechte, gezaagde uitvoering en in een robuuste, gekloofde uitvoering. Met name de kloofde liggers geven het geheel een prachtige, rustieke uitstraling.

Naast de uitstraling is ook de kwaliteit van het post & rail systeem een groot voordeel. Deze vorm van omheining bieden wij aan in een Robinia en een Kastanje uitvoering. Robinia hout is afkomstig uit Oost-Europa en is de hardste en duurzaamste Europese houtsoort. Kastanje is afkomstig uit Frankrijk, Italië en Engeland en is een houtsoort die Robinia in hardheid benaderd. Beide houtsoorten zijn geschikt voor verwerking met grondcontact en geven de omheining een erg lange levensduur.

Het post-en-rail systeem wordt doorgaans uitgevoerd met twee horizontale liggers. Op aanvraag zijn drie horizontale liggers ook mogelijk. In beide gevallen zijn de openingen tussen de liggers relatief groot. Daardoor is dit hekwerk niet geschikt voor weides met kleine of middelgrote dieren. Je kunt het post-and-rail hekwerk het beste gebruiken bij omheiningen zonder dieren of wanneer er enkel grote dieren (bijv. paarden) achter staan.