Products categories:Poorten en hekwerken

Kastanje hekwerk

Geen omheining heeft een natuurlijkere uitstraling dan het Kastanje hekwerk (ook wel Engels of Frans hekwerk genoemd). Dankzij de natuurlijke duurzaamheid van Kastanje hout kun je lang van deze omheining genieten.

Wat is Kastanje hekwerk?

Kastanje hekwerk is een hekwerk, samengesteld uit Kastanje latten (Castanea Sativa) en gevlochten ijzerdraden. De latten worden gemaakt door dunne Kastanje palen te kloven. Door deze bewerking krijg de latjes een mooie, natuurlijke uitstraling. Het kastanje hekwerk wordt altijd geleverd op rollen van 5 of 10 meter lengte. Er is een breed assortiment met verschillende hoogtes en latafstanden. Doordoor hebben wij voor ieder project het juiste Kastanje hekwerk.

Kastanje hekwerk

Alle materialen voor je omheining

Met alleen een rol Kastanje hekwerk, is je omheining natuurlijk nog niet klaar. Uiteraard heb je ook palen nodig om het hekwerk aan te bevestigen en eventueel ook nog het bevestigingsmateriaal. Gelukkig vind je bij ons alle materialen die je nodig hebt om jouw omheining af te maken.

Kastanje hekwerk

Download hier het productblad

Alle informatie over ons assortiment Kastanje hekwerk vindt je hier.

Kastanje hekwerk

Omheining met een lange levensduur

Kastanje hout is een van nature duurzame houtsoort. Met zijn duurzaamheidsklasse 2 valt deze houtsoort bijvoorbeeld net onder tropisch hardhout. Indien je het hekwerk op de juiste manier plaatst, liefst enkele centimeters van de grond, ben je verzekerd van een lange levensduur.

Dit zijn projecten waarbij we [productnaam] hebben ingezet

Kastanje hekwerk & poort

Frans hekwerk, Engels hekwerk, Schapenhek of toch Kastanje hekwerk?

Het product dat wij Kastanje hekwerk noemen, is inmiddels onder vele namen bekend. Een veel gehoorde term is bijvoorbeeld schapenhek, maar bijvoorbeeld ook Engels hekwerk of Frans hekwerk. Tussen die laatste twee benamingen zit echter een belangrijk verschil.

Engels hekwerk en Frans hekwerk zijn namelijk twee verschillende varianten van het Kastanje hekwerk. De naam heeft alles te maken met waar het hekwerk vandaan komt. Engels hekwerk komt logischerwijs uit Engeland en Frans hekwerk uit … inderdaad, Frankrijk. Kwalitatief zijn beide varianten vergelijkbaar. Ze worden immers van dezelfde houtsoort gemaakt, waardoor hun levensduur en sterkte gelijk is.

Het voornaamste verschil zit hem in de uitstraling. Omdat het hekwerk in beide landen op een andere manier geproduceerd wordt, zien Frans en Engels hekwerk er iets anders uit. Frans hekwerk is over het algemeen wat strakker, met iets rechtere latten. Engels hekwerk oogt wat rustieker, met latten die wat natuurlijker gevormd zijn.

Recent vind je op de markt ook steeds vaker een nieuwe variant: Hazelaar hekwerk. De Hazelaar is geen boom maar een struik. Dit hekwerk lijkt heel veel op Kastanje hekwerk en is doorgaans goedkoper, maar heeft ook een beduidend mindere levensduur. Helaas wordt Hazelaar hekwerk vaak ten onrechte aangeprezen en aangeboden als Engels hekwerk, Frans hekwerk of zelfs Kastanje hekwerk. Kijk dus altijd goed naar de exacte houtsoort van het hekwerk dat je wil gebruiken.